CRAA

Centre de Recursos d’Adopció i d’Acolliment


El Centre de Recursos d’ADDIF passa a formar part de la Biblioteca de Sant Quirze del Vallès, especialitzada en adopció i acolliment, on podreu trobar la majoria de les recomanacions següents.


Consulta  aquí el Fons especialitzat en Adopció i Acolliment Familiar de la Biblioteca de Sant Quirze del Vallès.

Procediment per a sol·licitar préstec interbibliotecari des de qualsevol biblioteca.


llibres sobre interculturalitat. Recomanacions

Biblioteca

Filmoteca

Zenzele. Carta a mi hija.

J.Nozipo Maraire.

Grijalbo Mondadori.


Una madre africana escribe a su hija y entre sus palabras se enlazan conceptos como la identidad, las distintas culturas, el origen de cada uno. Un alegato, repleto de afectividad, a favor de la construcción y el respeto a la propia identidad.La tierra de las papas.

Paloma Bordons.

Ed. SM.


Una visión, a dos voces, que ayuda a comprender y respetar las diferencias culturales, las realidades diversas. Un interesante ejercicio intercultural.


Més informació sobre el llibreMis estrellas negras. De Lucy a Barack Obama

Lilian Thuran

Now Books

2012

“El ser humano, pequeño o mayor, necesita estrellas que le guíen. Necesita ídolos para modelarse, afirmar su autoestima, cambiar su imaginario y acabar con los prejuicios que proyecta sobre sí mismo y los demás. Durante mi infancia, me señalaron muchas estrellas. Y las admiré, y soñé con ellas: Sócrates, Baudelaire, Einstein, Marie Curie, el general de Gaulle, la Madre Teresa… Pero nadie me habló jamás de estrellas negras.”

Premio Seligmann contra el racismo

Més informació sobre el llibre


Cartes al meu fill. Un català de soca-rel, gairebé

Saïd El kadaoui Moussaoui

Ed. Ara Llibres

2012

“Ells ens van ajudar molt no exigint-nos més del compte. Teníem molts reptes per endavant i, si haguessin tensat molt la corda exigint-nos fidelitat als orígens, no hauríem progrressat com ho hem fet.”

En aquest llibre les paraules identitat, interculturalitat, origen, pertinença, identitats múltiples, identitats excloents,  immigració... van conformant reflexions profundes que fan evidents els prejudicis que portem dins nostre.  Un llibre imprescindible, que ens ajudarà a entendre millor els  fills adoptius que han vingut amb nosaltres ja una mica grandets i els que tenen trets racials diferents als nostres.

Més informació sobre el llibre


 


C. Pere Vergés 1,  planta 11, despatx 8· 08020 Barcelona · info@addif.org